gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Аксесоари при приготвянето на суши

Аксесоари при приготвянето на суши

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
993587
Приготвяне на суши
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Името суши неизменно се свързва с японската кухня, макар това ястие да е покорило вече целия свят. Приготвено с голям майсторлък и много въобажение от т. нар итамае (майсторите- готвачи на сушито), то е не само изключително вкусно, но и много полезно.

Неслучайно заради голямото количество морски деликатеси, които консумират японците, те са и хората с най-дълга продължителност на живота, а в самата страна живеят над 40 000 столетника.

В България вече можете лесно да се снабдите с продуктите, които Ви трябват, за да си приготвите суши сами, а и в интернет пространството има безброй рецепти.

Освен тях обаче, трябва да имате предвид, че е добре да си закупите и аксесоарите, които ще са Ви необходими за тази цел и които използват истинските итамае. Ето какво ще Ви бъде необходимо, за да можете да си приготвите сами някой от най-разпространените видове суши:

1. Дървена плоска купа, известна в Япония като Хангири

След като сварите ориза за сушито, според упътванията на опаковката му, ще трябва да го смесите с оризов оцет, захар и сол.

Именно за тази цел Ви е необходимо да разполагате с хангири. Благодарение на материала, от който е изработен, оризът лесно се разбърква без да се начупват отделните зрънца. Освен това наред с ароматите, с които е подправен, попива и лек аромат на дърво, който е много характерен за японския ориз за суши.

суши

2. Дървена или бамбукова дъска за рязане на продуктите за суши, както и много остър нож.

3. Бамбукова рогоза, известна като Макису

Можете да си я закупите във всеки магазин за азиатски стоки или на специализираните щандове за суши продукти. Тя ще Ви позволи да навивате по-лесно водораслите нори, които се използват за приготвянето на макизуши.

4. Хартиено ветрило, познато като Учива

Използва се, за да може по-бързо да изстине оризът, след като е разбъркан с хангирито. Ако не намерите такова ветрило, можете да използвате лист хартия, вестник или списание.

5. Специална дървена кутия на име Ошизуши гата

Идеята на тази кутия е да може да се приготвя традиционното суши, което се прави в Осака и което се състои от риба, която е притисната от подправен с оризов оцет ориз. След притискането лесно може така приготвеното ястие да се разреже на отделни порции и да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest