Крушите борят махмурлука

Круши
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-24%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Крушите са сред любимите плодове на малки и големи. Те се ценят от кулинарите, тъй като могат използват в различни вкусни произведения като компоти, ошави, желета, конфитюри, нектари и тестени изделия. Учени от Австралия обаче установиха още една причина да обичаме крушите - те могат да предпазят от махмурлук.

Според изследователите похапването на круши има такъв ефект върху човешкия организъм, тъй тези плодове намаляват алкохолното съдържание в кръвта на човек, прекалил с чашката, пише вестник Ню ейдж.

Професор Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене и колегите му отделили време, за да анализират обстойно крушите и в крайна сметка достигнали до много интересни факти.

Един от тях бил и този, че те щадят от неразположение, което можем да усетим вследствие на препиване. Особеното обаче било, че те се борят с махмурлука, само ако бъдат похапнати преди почерпката, а не след нея.

Ето защо, ако препием и след това си мислим, че бихме могли да се отървем от главоболието и гаденето с няколко чаши сок от круша, това няма как да се случи, отбелязват специалистите.

От друга страна според проф. Ноукс, ако хората знаят как точно да боравят с крушовите напитки, те биха могли да се превърнат в сокове на бъдещето.

Махмурлук

Освен че се справят с махмурлука, крушите имат и други доказани полезни свойства. Според по-стари изследвания тези жълти плодове имат способността да се борят с възпалителните процеси в тялото ни, тъй като съдържат антиоксиданти.

В крушата има още йод, фосфор, магнезий, калий, калций, витамин А, витамин С, витамин В2, витамин В3, витамин В4, витамин В9, витамин К.

Освен това въпреки своята сладост, крушата спомага за предпазването от диабет тип 2, тъй като е източник на ценни флавоноиди. Полезна е при запек, чревни разстройства, проблеми с очите, проблеми на дихателните пътища, висок холестерол, отслабена имунна система, затлъстяване и много други състояния.

Някои проучвания показват, че редовната консумация на този плод намалява риска от поява на рак на гърдата и карцином на дебелото черво.

Опитайте и някои от нашите предложения с круши: Тарт с круши, Круши Belle Helene, Сладкиш с круши и ябълки, Круши в бутер тесто, Пирог с круши и канела.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати