Солидна награда чака този, който изяде най-голямото бурито!

Солидна награда чака този, който изяде най-голямото бурито!

Най-голямото бурито

Нюйоркският мексикански ресторант Дон Чингон е готов да отстъпи 10-процентов дял от собствеността си на човека, който успее да изяде най-голямото бурито, приготвено от готвачите в заведението.

Специалитетът тежи точно 13 килограма. Приготвено е от типичната за бурито питка, пилешко месо, свинско месо, ориз, фасул, авокадо, сирене и салса.

Управителите на ресторанта, който отвори преди няколко месеца в Бруклинския парк, ще организират истинско състезание между претендентите, а победителят ще стане техен партньор в бизнеса.

Освен да хапнат буритото, участниците ще трябва и да изпият на екс една Маргарита, подправена с прах от най-лютата индийска чушка в света.

Желаещите да участват в състезанието трябва да внесат по 150 долара, като буритото трябва да бъде изконсумирано в рамките на 1 час.

Забранено е отделянето на телесни течности, като посещението до тоалетната няма да се разрешава, а всеки, който се просълзи от лютото, ще бъде дисквалифициран. Повръщането също е в разрез с правилата на състезанието.

Голямо бурито

От ресторанта казват, че няма да поемат никаква отговорност, ако участниците си навредят по някакъв начин. Надпреварата ще се състои на 19 октомври в самото заведение в Ню Йорк.

Заради правилата агенциите по хранене в САЩ отказват да подкрепят състезанието, посочвайки, че няма никакви мерки за безопасността на състезателите. Въпреки това смятат, че много хора ще се включат в надпреварата, тъй като е скандална и любопитна.

Все пак кой може да изяде 13-килограмово люто бурито само за 1 час – казва Джордж Шеа от MLE.

Човекът, който успее да изяде феноменалното бурито, ще се нареди рамо до рамо до рекордьора, който на 4 юли 2013 година погълна 69 хот-дога само за 10 минути, което бе определено за истинско постижение в света на надяждането.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати