Замразете малините във фризер, за да запазите дълго вкуса им

Малини

При правилно замразяване малините запазват по-голямата част от полезните си вещества. Така ще имате цяла зима малини, които са запазили не само витамините си, но също така своя вкус, аромат и естествения си наситено червен цвят.

Съдържанието на витамини в малините, които са замразени, не се променя и в това отношение те дори се запазват повече, тъй като колкото повече време минава, след като плодовете са обрани, толкова повече намаляват витамините в тях. Замразените малини са помощник на имунната система през зимата, когато пресните плодове са малко.

Малините, които ще замразявате, трябва да са узрели добре. Прегледайте добре плодовете - за замразяване не са подходящи изгнили, презрели и повредени малини. Малините, които ще се замразяват, се почистват от дръжките и листенцата. Тези плодове са много нежни и при почистването трябва да се внимава, за да не се наранят.

След това малините се измиват добре с помощта на гевгир, и се слагат върху хартия, за да се отцедят от влагата. Има няколко начина за замразяване на малини.

Един от тях е да се разпределят малините в един слой върху поднос или плоска тава така, че да са на разстояние една от друга. Слагат се във фризера и се оставят за 5-6 часа.

Замразени Плодове

След като са се замразили, малините се изваждат от фризера и се слагат в найлонови пакети, които се редят във фризера. Когато се замразяват по този начин, малините запазват първоначалната си форма и не се слепват една с друга.

Можете и направо да замразите малините, като изсипете плодовете в пластмасова кутия и веднага я оставите във фризера да се замразява.

Можете да замразите малини със захар. В кутия се редят ред малини, поръсват се със захар така, че да ги покрие, и отгоре се слага следващ ред малини. Кутията се слага във фризера.

Замразените малини могат да се използват за приготвянето на компоти, сладкиши, сладки сосове, както и за украса за торта или други десерти. Ако малините са прекалено много, можете да ги размразите и да приготвите от тях сладко или конфитюр.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати