Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»За практичните домакини – замразявайте, за да спестите

За практичните домакини – замразявайте, за да спестите

MarianeMariane
Джедай
254955
Готвене

Почти всички домакини са изправени пред дилемата как да нахранят семейството си здравословно без това да се отрази фатално на семейния бюджет. Освен това съвременните жени са притиснати и от куп други задължения, така че те се стараят да сготвят максимално бързо, за да имат време за всичко.

Има куп хитринки, с които можете да съкратите времето, прекарано в кухнята, както и да намалите сумите, които харчите за свежи плодове и зеленчуци. Практичните домакини отдавна са открили един верен помощник и това е не друг, а фризерът.

Има цял куп продукти, както и готови ястия, които можете да замразите след приготвянето им и те да запазят вкусовите си качества след размразяването си.

Все повече заети професионално дами предпочитат да отделят съботата или неделята, за да приготвят цял куп ястия, които да замразят, а след това през седмицата просто да извадят от фризера и да затоплят в микровълновата фурна.

Ето и продуктите и храните, които можете лесно и бързо да замразите, без да се притеснявате за вкуса им:

Кашкавал

Сирене

Можете да замразите кашавала цял или нарязан на парчета, подходящи за паниране. Резултатът ще ви изненада приятно.

Ориз

Сготвеният ориз без проблеми може да бъде замразен и съхраняван във фризер. Той е идеалната гарнитура към скара, може да бъде поднесен със свежи или задушени зеленчуци и е незаменим, когато ни изненадат неочаквани гости.

Картофено пюре

Домашно приготвеното картофено пюре може да бъде замразено и съхранявано във фризер за срок от два месеца, без това да се отрази на вкуса или вида му.

Сезонни плодове или зеленчуци

Замразени зеленчуци

Безспорно сезонните плодове и зеленчуци са най-евтини в разгара на сезона, което е сериозен довод да напазарувате и замразите определени количества от тях.

Може да си направите дори заготовки от ситно нарязани зеленчуци, подходящи за супи и др., които да съхранявате в малки пликчета.

Не е проблем дa замразявате и пресни сезонни плодове, които преди това трябва да бъдат старателно почистени, отцедени и подсушени.

Палачинки

Можете спокойно да приготвите двойна доза от любимите си палачинки, след което тези, които останат, просто да увиете в хартия за печене и да замразите във фризера за следващата неделна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Да ви кажа аз съм повече за фризера ,но не и за микровълновата Имам си я ,но само топля храна в нея ,не готвя Във фризера съм замразявала картофени кюфтета приготвени за пържене Изваждам ,пържа и са супер!
24.02.2016 19:35
1
1
Покажи всички подкоментари
Yana G.
Yana G.
Това е малко абсурдно....Съгласна съм с предния коментар! Имам познати, които си замразяват ядене, защото са сготвили по-голямо количество и го оставят във фризера, за примерно след 1 седмица. И какво ще е то след като го размразим....Леда става на вода и примерно вкусната супа ще е като измита...
24.02.2016 14:01
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Замразявам само сурови зеленчуци и месо.Не мога да си представя да замразя картофено пюре,просто си представям какъв бливоч ще излезе след размразяване
24.02.2016 10:28