Почти всички домакини са изправени пред дилемата как да нахранят семейството си здравословно без това да се отрази фатално на семейния бюджет. Освен това съвременните жени са притиснати и от куп други задължения, така че те се стараят да сготвят максимално бързо, за да имат време за всичко.
Има куп хитринки, с които можете да съкратите времето, прекарано в кухнята, както и да намалите сумите, които харчите за свежи плодове и зеленчуци. Практичните домакини отдавна са открили един верен помощник и това е не друг, а фризерът.
Има цял куп продукти, както и готови ястия, които можете да замразите след приготвянето им и те да запазят вкусовите си качества след размразяването си.
Все повече заети професионално дами предпочитат да отделят съботата или неделята, за да приготвят цял куп ястия, които да замразят, а след това през седмицата просто да извадят от фризера и да затоплят в микровълновата фурна.
Ето и продуктите и храните, които можете лесно и бързо да замразите, без да се притеснявате за вкуса им:
Кашкавал
Можете да замразите кашавала цял или нарязан на парчета, подходящи за паниране. Резултатът ще ви изненада приятно.
Сготвеният ориз без проблеми може да бъде замразен и съхраняван във фризер. Той е идеалната гарнитура към скара, може да бъде поднесен със свежи или задушени зеленчуци и е незаменим, когато ни изненадат неочаквани гости.
Домашно приготвеното картофено пюре може да бъде замразено и съхранявано във фризер за срок от два месеца, без това да се отрази на вкуса или вида му.
Сезонни плодове или зеленчуци
Безспорно сезонните плодове и зеленчуци са най-евтини в разгара на сезона, което е сериозен довод да напазарувате и замразите определени количества от тях.
Може да си направите дори заготовки от ситно нарязани зеленчуци, подходящи за супи и др., които да съхранявате в малки пликчета.
Не е проблем дa замразявате и пресни сезонни плодове, които преди това трябва да бъдат старателно почистени, отцедени и подсушени.
Палачинки
Можете спокойно да приготвите двойна доза от любимите си палачинки, след което тези, които останат, просто да увиете в хартия за печене и да замразите във фризера за следващата неделна закуска.
Коментари