В забързаното ежедневие съвременните домакини се научават да бъдат изобретателни, за да може в края на деня на трапезата да има нещо вкусно, здравословно и приготвено вкъщи.
Предлагаме ви два варианта за супи, които можете да приготвите в свободните си дни, след което да ги замразите, за да бъдат по всяко време под ръка за членовете на семейството.
Супа от пиле
Продукти: 500 гр, пилешко месо, 40 г масло, 1 глава лук, 1 морков, 2 домата, 1 пиперка, 1 непълна кафена чашка ориз, джоджен, магданоз, сол.
Ситно нарязаният лук се задушава в масло и малко вода до омекване. След това се добавят нарязаните парченца месо и нарязаният на кубчета морков. Залейте със 6 чаши гореща вода. Добавете сол и варете, докато месото не омекне почти напълно. След това се добавят последователно оризът, ситно нарязаната пиперка и доматите, джодженът и магданоза. След което супата се доварява.
Замразяване: Добре охладената супа се налива в подходящ съд, опакова се и се замразява.
Размразяване: Супата се прехвърля в тенджера и се затопля на умерен огън.
Застройва се с 1-2 яйца и 1 чаена чаша прясно мляко. Поднася се с наръсен черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Супа от агнешко
Продукти: 300 г агнешко месо, 1 връзка пресен лук, 1 кафена чашка ориз, 1 морков, 3 домата, магданоз, джоджен, сол.
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се с 3 чаени чаши вода и се оставя да заври. След това се посолява, отпенва се и се вари до почти пълно омекване заедно със ситно нарязаните лук и моркови.
Прибавя се оризът, а малко преди отстраняването от огъня се добавят ситно нарязаните домати, джодженът, магданозът и сол на вкус. Готовата супа се оставя да изстине.
Замразяване: Охладената супа се прехвърля в подходящ съд, , опакова се и се замразява.
Размразяване: Супата се изсипва в тенджера и се загрява на умерен огън, като се разбърква.
При поднасянето се добавят 1-2 супени лъжици масло и застройка от 1 яйце и ½ чаена чаша кисело мляко. Може да се поръси със ситно нарязан пресен магданоз.
Коментари