Тъща обърка мухоморки с печурки - натрови децата си!

Бяла Мухоморка
Класически капак за микровълнова - 29см-43%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически капак за микровълнова - 29см
8.49 лв.
4.80 лв.
Виж ››

Четирима попаднаха в токсикологията на УМБАЛ Свети Георги в Пловдив след натравяне с гъби. За зла съдба тъщата ги набрала, като ги сметнала ги за печурки.

Жената искала да нагости дъщеря си, зет си и семеен приятел с гъбките, които набрала от гората. Жената мислела, че са печурки, но се оказало обаче, че са мухоморки.

Тъщата-гъбарка често беряла гъби в района на пловдивското село Красново и била опитна в занаята. За пръв път обаче объркала печурките с бели мухоморки, които са силно токсични. Медиците обясняват, че подобни грешки често водят до фатален край.

Пострадалите са осъмнали в болницата в изключително тежко състояние. Те са приети в неделя вечерта, след като са консумирали отровните двойници.

Печурки

Първите симптоми се проявили през нощта - повръщане, разстройство и тежко [обезводняване]. Взетите навременни мерки и бързото пристигане на повиканата спешна помощ позволили да не се стигне до фатални последици.

Шефът на клиниката професор Янко Илиев обяснява, че в болницата често постъпват цели семейства, натровени от едно бране на отровни гъби. Клиниката разполага с 12 легла. В момента, в който пациентите са приети, там са лекувани общо 15 човека с различни видове отравяния.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати