gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусотии с дреболии в нов прочит

Вкусотии с дреболии в нов прочит

1 от 3 Снимки

1. Агнешки бъбречета с ароматни подправки


Необходими продукти: 10 агнешки бъбречета, 2 ч. ч. бяло вино, 3 скилидки чесън, 1 с. л. сметана, 2 с. л. зехтин, 1 с. л. горчица, няколко стръка пресни мащерка, магданоз, розмарин и риган, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Бъбречетата се обелват и почистват, след което се запържват в сгорещения зехтин. Когато омекнат, се изваждат и на тяхно място се слагат нарязаните скилидки чесън, виното и пресните подправки. След като сосът започне да намалява на течност, котлонът се намалява и се добавят горчицата и сметаната. Подправя се на сол и черен пипер и бъбречетата се сервират, полети със соса.

Макар в повечето европейски държави да се гледа лошо на ястията, приготвени от месни дреболии, те продължават да са класика в България, както и в много балкански страни.

Независимо дали става въпрос за дробчета, сърца, бъбреци, чревца и какво ли още не, нашата кухня изобилства от класически и съвременни рецепти за приготвянето на апетитни дреболии.

Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти, които можете да изпробвате следващия път, когато се чудите как да разнообразите трапезата си. Разгледайте нашата вкусна галерия горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати