Джинджифил и люта чушка, за да не боледувате

Джинджифил
Сушилник за прибори и добро настроение-17%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори и добро настроение
9.00 лв.
7.50 лв.
Виж ››

Изследователи от Харвардския институт за обществено здраве твърдят, че най-добрият начин да засилите имунната си система е като подобрите обмяната на веществата в организма си.

Когато храносмилателната ви система е наред, тялото само може да се бори с редица вируси, които влизат в хранопровода заедно с продуктите.

За да не се налага да прибягвате до лекарства, експертите предлагат да внедрите в ежедневното си меню няколко наистина полезни продукти.

С тяхна помощ се нормализира обмяната на веществата и защитните сили на организма се активират.

Чесън

На първо място е чесънът, неговият основен компонент алицин притежава антивирусни свойства. Освен това той пречиства черния дроб, което пречиства кръвта и стимулира изработването на бели кръвни телца.

След него се нарежда джинджифилът. Той е богат на етерични масла, които стоплят тялото и помагат лесно да се справите с треската и температурата, а също така изкарва токсините от организма. Джинджифилът често се употребява като стимулатор за храносмилането.

Люта чушка

Природният антибиотик – медът, е богат на витамини и минерали, има антисептични свойства. Той ще ви спаси от кашлица и болки в гърлото и е безценен помощник при борба със заболявания на дихателната система.

Лютата чушка съдържа голямо количество витамин С, витамин А и витамин В1, а също така калций и калий. Лютата чушка, така любима на много българи, подобрява кръвообращението и състоянието на храносмилателния тракт.

Киселото мляко, благодарение на бифидобактериите, възстановява микрофлората на стомаха и подобрява изцяло състоянието на имунната ви система, което е особено важно в сезона на настинките и гриповете.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати