Закуските, които могат да стимулират мозъка ви

Сандвич с фъстъчено масло
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Стотици проучвания са стигнали до извода, че храната влияе върху работата на мозъчните ни клетки. Затова ви съветваме да закусвате редовно с някои от нашите предложения, за да стимулирате от сутринта работата на мозъка си.

Закуската е най-важното от храненията за деня и по тази причина е нужно да включите в сутрешното си меню единствено продукти, които ще ви държат по-концентрирани през целия ден.

Овесена каша с чаша портокалов сок

Овесена каша

Купичка овесена каша ще осигури на организма си нужното количество фибри, за да имате достатъчно енергия през целия ден. А това пък ще се отрази положително и върху дейността на мозъка ви.

В книгата си Да изградим мозъка си Ричард Левитън отбелязва, че портокалите допринасят за по-здравословното функциониране на мозъка и препоръчва към овесената каша да прибавим и чаша портокалов сок за закуска.

Твърдо сварени яйца

Яйцата съдържат едно от най-важните хранителни вещества – протеин, който е ключов за стимулирането на мозъчната функция. За да функционира мозъкът правилно през целия ден, още от сутринта трябва да го снабдим с протеини.

Яйцата са богати още на тирозин, чрез който може да увеличите способността на вашия мозък да получава и запаметява новата информация.

Плодова салата

плодове

Ако хапвате сладко още от сутринта, организмът ви ще изпита прилив на енергия, но малко по-късно ще се чувствате по-уморени и по-гадни.

Затова е препоръчително да хапвате естествени захари, каквито се съдържат в плодовете. Фокусирайте се предимно върху плодове с ниско съдържание на захар и високо съдържание на фибри. Такива могат да бъдат бананите, ягодите и боровинките.

Пълнозърнеста филия с фъстъчено масло

Пълнозърнестите продукти ще ви дадат повече енергия, а това е изключително важно за работата на мозъка. За да имате повече ползи към пълнозърнестата филийка може да добавите до 2 лъжички фъстъчено масло, което е богато на витамин В6.

Може да добавите също и нарязан банан и да се снабдите с нужното количество витамини, за да бъдете по-съсредоточени през деня.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати