Чаят за отслабване може да ни разболее!

Зелен чай
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Манията за отслабване може да причини сериозни проблеми на здравето. На първо място, не всяка диета е подходяща за всеки човек, още повече, че понякога ограничението от храна не води до желаните резултати. Вече има и прекалено много медикаменти и добавки, които се продават без рецепта и които обещават, че веднага ще влезете в добра форма.

Могат да се намерят от различни уж билкови таблетки, до чайове, които влияят на апетита. Девойка от Йемен е пострадала от подобен чай, който си е закупила от интернет. Чаят бил зелен или поне за подобна напитка е продаван. 16-годишната девойка решила да опита да се пребори с нежеланите килограми и си купила известно количество от зеления чай.

В интернет прочела и как точно трябва да го пие – напитката се консумирала три пъти на ден, за да има ефект. Вместо обаче да се отърве от килограмите, както ѝ се искало, девойката се разболяла от хепатит. Оказва се, че момичето е продължило да консумира от напитката в продължение на три месеца.

В началото, когато започнала да пие от чая, 16-годишната се чувствала нормално, но постепенно се появили световъртеж, болки в ставите, както и спазми в областта на стомаха. Момичето отшила на лекар, който преценил, че става дума за проблеми с отделителната система и предписал антибиотик.

Тийнейджърката се лекувала по оказаната от медика схема, но вместо да се подобри, започнала да се чувства още по-зле. Няколко дни по-късно кожата и очите на момичето започнали да пожълтяват и тя отново потърсила медицинска помощ.

Чай

Лекарите установили, че става дума за хепатит – черният дроб на девойката бил подут и възпален. За да разберат каква е причината за заболяването, медиците започнали да разпитват девойката. Интересували се дали не употребява наркотици или пък може би е прекалила с алкохола.

Момичето се сетило за зеления чай, който пие, и споделила, че това е единственото, което е променила в режима си през последните няколко месеца. Лекарите предположили, че съставката, която е трябвало да помогне за отслабването, всъщност е довела до болестта.

Другият вариант, който обсъдили, е, че пестицидите, с които се пръскат дърветата, може да са причинители на хепатита. Девойката от Йемен успяла бързо да се възстанови, след като спряла да консумира зеления чай.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати