Най-калоричните трапези за Коледа по света

Коледна Вечеря

Празниците наближават, а с тях и отрупаните с храна трапези. Всяка нация има различни коледни традиции, но обилното хранене е неделима част от всеки празник.

Здравният експерт д-р Уейн Озбърн е съставил карта, която нагледно показва кои нации похапват най-калорично по време на коледните празници.

Безспорни победители в нея са американците. Въпреки че по филмите често гледаме как в САЩ традиционно се похапва пуйка за празника, се оказва, че повечето хора там залагат на печеното говеждо и шунката.

Втори в класацията, с едва две калории по-малко, са британците. Те имат категорични традиции – на трапезата винаги трябва да има брюкселско зеле, макар и в повечето случаи никой да не посяга към него.

Те също не държат толкова на пуйката на масата, но важното е на нея да има месо. Много. По статистически данни, коледното угощение носи на всеки жител на Острова около 3 300 калории - истинска заплаха за тънката талия. Останалите европейски страни също похапват доста обилно на празника.

Може би най-голямата изненада в класацията е страната, дала на света сушито и едни от най-полезните за здравето храни, - Япония.

Коледа

За разлика от всеки друг ден, на Коледа японците заменят ориза с храна от заведенията за бързо хранене и се отдават на нездравословното. Но какво пък - един път в годината е позволено. Те завършват вечерта с калорични коледни лакомства и сладкиши.

Най-щадящото за стомаха коледно угощение е в Литва. Скандинавците и средиземноморците залагат на здравословно меню, но то надали ще се хареса на някоя друга нация.

Там вместо месо се похапва риба, което по-голямата част от планетата би счела за истинско кощунство.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати