Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да съхраните гъби Масловка за дълго

Как да съхраните гъби Масловка за дълго

3 от 4 Снимки

3. Замразяване на обикновени масловки


Измийте пресните гъби с чешмяна вода. Оставете ги цели или ги нарежете на половина.

Прибавете към масловките една чаена лъжичка растително масло и разбъркайте добре. Поставете ги в найлонова торбичка и след това във фризера. Могат да се съхраняват до три месеца. Не е нужно да размразявате масловките преди готвене, а ги сложете в тигана направо с леда, който ще се изпари;

Наред с манатарката масловката се води за една от най-вкусните гъби. Масловките са по-често срещани в Южна България. Намират се на горски поляни, като в повечето от случаите са в близост до дървета домакини. Месото се реже за проверка на наличието на ларви. Кожицата се обелва със сухи пръсти. Гъбите се готвят само след обелване.

Има няколко начина за съхранението на този вид гъба. Най-разпространеният от тях е сушенето. Не се препоръчва консервирането ѝ в буркани поради факта, че при недобро измиване могат да се съхранят бактерии по кожицата и гъбите да станат опасни за ядене. Ето и най-добрите начини за консервация на вкусните гъби /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати