СЗО: Вегетарианството и суровоядството са психични разстройства!

Вегетарианство

Вегетарианството и суровоядството влязоха в списъка с психичните отклонения. Експертите от Световната здравна организация публикуваха нов списък на болестите, на които лекарите психиатри трябва да обръщат внимание. В него са включени склонността към суровоядство и вегетарианство като потенциални симптоми на психическо разстройство.

От много години вегетарианството и най-вече суровоядството са критикувани както от обществеността, така и от лекарите и диетолозите. В своя защита привърженици на растителните и сурови храни издаваха хиляди книги и програми, които да докажат, че отказът от месо е най-здравословното нещо на света.

Докато лекарите твърдяха, че пълният отказ от животинските храни и продукти, които не съдържат животински протеини, е изключително вреден за здравето на човека, вегетарианската общност твърдеше, че това подобрява физическото състояние на организма.

Днес обаче всички аргументи на вегетарианците и суровоядците звучат по-скоро като оправдания и надали скоро някой ще ги вземе на сериозно отново. Едва ли ще се намерят смелчаци, които да оспорят решението на Световната здравна организация, която вече ще отнася подобно хранително поведение към психичните разстройства на привичките и влеченията.

Инцидентът в Малага е сред случаите, които се посочват в подкрепа на включването на вегетарианството и суровоядството в списъка с психиатричните отклонения. Там местно семейство забранило на децата си да ядат каквито и да било животински продукти и ги подложило на крайно суровоядство.

Суровоядство

На децата било позволено да ядат само продукти, които не са подложени на топлинна обработка. В резултат на този хранителен режим децата били приети в болница в тежко състояние, а родителите - изпратени за лечение в психиатрична клиника.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Пламенова Кристин
"СЗО опроверга твърдението, че вегетарианството е психично заболяване." - Изненада! Може да проверите в нета ;)
2
0
Пламенова Кристин
"Изтъкването" е, не да покажеш себе си като различен, а да покажеш, че има друга алтернатива - живот без насилие :)
2
0
Ирина Андреева Jolie
Чак психично отклонение,не но не е нормално.По скоро се възприема за нещо модерно и да се изтъкнеш,че си различен.Така си го обяснявам аз.Всеки да си носи последиците от постъпките си.
1
4
Пламенова Кристин
Всъщност мисля, че терминът беше отклонение - защото се отклоняват от това, което повечето хора са възприели за нормално. Така ми го бяха обяснили... Което не е лошо нещо :)
А статията е малко агресивна...
0
0
Стейси
Стейси
24.01.2016 15:27
О, Боже, това е несериозно :D :D :D
Но kakво ли знам Аз... все пак съм психично болна, хахахаха :D
4
0