gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Цената на хляба пада до 50 стотинки?

Цената на хляба пада до 50 стотинки?

Хляб

Тотален срив на цените на хляба предвижда председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Бургас, Димитър Людиев. Скоро в магазините в морския град ще се появи хляб по 50-60 стотинки, категоричен е той.

Причина за този спад е ниската цена на горивата. Людиев обясни, че основната суровина, която се използва в производството на насъщния, са газта и пелетите. Дизелът отдавна не се използва масово, но все пак има фирми, които имат големи транспортни разходи, тъй като разнасят хляб в отдалечени райони.

Цената на горивата ще засегне най-много тях. Все по-често в Бургас ще се появява хляб на цена по 50-60 стотинки. Подобно нещо ще се наблюдава и в другите големи и по-малки градове, коментира още той.

Нелоялната конкуренция в бранша е сведена до минимум през последните години. С намаляването на цените обаче тя се появява отново и набира сили.

Домашен Хляб

Нелоялна конкуренция се наблюдава най-активно в малките магазинчета, където касови бележки не се издават, а продукцията, която се доставя, не притежава нужните документи.

Коректните в бранша се надяват контролните органи да вземат незабавни мерки. Те са категорични, че 50 стотинки за хляб е абсолютно нереална цена и ще е резултат от некачествени брашна и технологии.

Процесът на производството при този хляб се ограничава до час и половина, което е сигурна предпоставка за краен продукт с много лошо качество.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати