Ура! Бирата лекува рак

Бира

Бирата лекува рак. Съставките в кехлибарената течност могат да се преборят с най-коварната болест в наши дни.

Американски учени от университета на Айдахо са разкрили, че хмелът, който е виновник за характерния горчив вкус на пивото, съдържа уникални съединения. При проведените тестове се оказало, че те имат уникалната способност да спират развитието на бактериите. От тях могат да бъдат създадени лекарства, които да подпомагат лечението на рак и всякакви инфекциозни болести.

Специалистите са извлекли веществата хумулони и лупулони от хмела и са се опитали да ги синтезират в лабораторни условия. След много опити и грешки днес те са близо до целта си. Според тях при пълен успех от посочените съставки ще могат да се създадат мощни медикаменти, с които всякакви инфекциозни заболявания и рак ще бъдат лесно лечими. Предстои учените да представят изследването си на конференцията на Американското дружество на химиците.

Засега не може да се каже със сигурност дали приемът на бира също помага при борбата със заболяванията. Въпреки това напитката се смята за лековита от векове. През Средновековието например се е смятало, че пиенето ѝ помага на хората да се справят с епидемиите от чума и холера.

Днес бирата се причислява към едни от най-здравословните продукти, които приемаме. Това се обяснява с факта, че за производството ѝ се използва естествена суровина. При процеса на ферментация пък остават само най-добрите вещества от ечемика, хмела и водата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Elena
Elena
17.03.2016 14:19
любимото ми питие,вече и здравословно :))))
0
0