Хайвер от охлюви – последен писък в скъпите лондонски ресторанти

Охлюви
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.24 лв.
Виж ››

Хайвер от охлюви е последният писък в гурме-модата, който ще направи истински бум в Париж и Лондон, прогнозират специалисти в областта на кулинарията.

Идеята за търговия с хайвер от охлюви принадлежи на Доминик и Силви Пиер – съпрузи, които имат ферма за охлюви в областта Пикардия, Франция.

От тялото на един охлюв излизат по около сто зрънца хайвер годишно, които тежат общо 4 грама. С цената на много усилия Пиер постигнал невъзможното – един охлюв да дава четворен добив.

За реализацията на тази своя идея той отделил три години, много усилия и страшно много пари. Освен че постигнали желаното, фермерите измислили специално меню за охлювите и разработили начин за съхраняване на хайвера, така че той да не загуби дълго време нежния си вкус.

Така във фермата за една година били събрани над 300 кг хайвер от охлюви. Зрънцата хайвер са много малки и са кремави на цвят. Според производителите те имат специфичен вкус с горски дъх.

Съпрузите вече са подписали договор за доставка на изискания продукт с най-скъпите лондонски и парижки ресторанти. В Европа 50 грама хайвер от охлюви се продава на цената на хайвера от есетра – около 120 долара.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати