Поне 80 лева ще ни струва традиционната великденска трапеза

Великденска Трапеза

Хората, които искат да приготвят традиционна великденска трапеза за наближаващия християнски празник, ще трябва да отделят поне 80 лева, като половината от тази сума ще бъде похарчена за агнешко месо.

Между 32 и 40 лева ще струва близо 3 килограма агнешко месо за 4-членно семейство, показва проверка на вестник Монитор. Гарнитурата към месото ще излезе между 7-8 лева, ако се приготви от ориз, дреболии, подправки.

Повечето българи ще боядисат една кора от 30 яйца за Великден. Заедно с боите задължителните за трапезата боядисани яйца ще струват на българското домакинство между 8 и 10 лева.

Родителите с малки деца ще трябва да похарчат дори повече, ако решат да купят за малчуганите шоколадови яйца и шоколадови зайци.

Два великденски козунака ще ви струват средно 10 лева, но ако решите да купите по-качествен и домашно приготвен великденски хляб, ще се наложи да отделите по-голяма сума.

Агне

За Великден традиционно се приготвя и пролетна салата от маруля, краставици, репички, зелен лук. В зависимост от приготвеното количество, за нея домакините ще трябва да отделят около 5 лева.

Малко преди празника в онлайн пространството се появиха предложения за предварително сготвено агнешко, което да улесни домакините у нас. Цяло агне се предлага за 300 лева, приготвено по италианска технология и изпечено в класическа пещ.

Килограм агнешко заедно с гарнитура от зелена салата се предлага за 19.50 лева. Ако искате сами да приготвите месото, то ще ви струва най-малко 10 лева за килограм и стига до 19 лева за същото количество.

През последните години у нас се появиха различни уеб сайтове, в които малките фермери предлагат директно продукцията си на своите клиенти, избягвайки посредниците от търговските вериги.

Директно от българските производители агнешкото месо ще ви струва между 7 и 10 лева за килограм.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
25.04.2016 15:54
Може и повече да ни излезе трапезата за Великден. Тук за празниците се наблюдава тенденция цените да се покачват.
0
0