Пловдивски столетник разкри диетата си!

Ябълки с мед

Тези дни столетникът от Пловдив Александър Николов навърши 102 години. Въпреки преклонната си възраст Сандо се чувства добре, жизнен е, чете без очила и може да се похвали с това, че никога не е постъпвал в болница.

Дълголетието си възрастният пловдивчанин дължи на ген, но това не е единствената причина за него. По думите му здравословният му хранителен режим също е допринесъл за това.

Мляко с ориз

Мъжът яде по три пъти на ден. За закуска похапва една ябълка с мед и сирене. Освен това на всяка хапка приема и по една орехова ядка. Позволява си също кафе с мляко и няколко бисквитки.

За обяд яде сготвено ястие от близкия ресторант, а за вечеря похапва в дома си, като винаги слага на масата си купичка мляко с ориз и тахан халва.

На вечеря ям по 5-6 хапки тахан, споделя столетникът пред БТА.

Тахан

В допълнение Александър посочва, че никога не е преяждал и яде толкова, колкото да се засити. Освен това той не е употребявал алкохол и никога не е посягал към цигара.

За да се поддържа във форма, възрастният мъж не разчита само на храната, но и на движението. По няколко пъти на ден той изкачва стълбите до четвъртия етаж.

Това му позволява да се чувства чудесно въпреки преклонната си възраст и да се радва на бистър ум.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати