Ура! Вече има спагети без калории

Готвене на спагети

През последното десетилетие потреблението на спагети в световен мащаб постепенно започва да намалява поради страховете на хората причинени от главоломното затлъстяване.

Всеки се старае да избягва максимално тестените и високо-калорични храни, като обаче по този начин сериозно ограничаваме избора си и губим някои много любими неща, към които сме пригодили ежедневното си меню.

С цел тази тенденция да спре и хората да са както доволни и щастливи без диети, така и в същото време здрави, специалисти изучаващи различните видове храни, се опитват да ги модифицират така, че те да не съдържат вредни калории, но същевременно и да са вкусни.

Ако една традиционна порция спагети съдържа около 200 калории, вече на пазара има спагети, при които същата по големина порция съдържа едва 8 калории. Името на новите спагети е Ширатаки и идват от Япония. В тяхното съдържание почти напълно отсъстват мазнините и захарта, но за съжаление и вкусът е сред липсващите неща при този продукт.

Не се отчайвайте обаче, че ще трябва да предъвквате нещо безвкусно само и само да запазите фигурата си стройна. Хубавото тук е, че можете да добавите съставки и подправки по ваш вкус и пак ще получите нещо вкусно и по ваш избор сравнително полезно (удачен вариант са чушки, маслини, домати, босилек, тиквички, чесън, соев сос, чили, сусамово олио, ядки).

спагети

В началото със сигурност ще ви се сторят по-странни, но с времето и с достатъчно експериментиране с различни добавки към тях, тези здравословни спагети без калории ще ви се сторят почти толкова добри, колкото и онези, с които поглъщате цели 200.

Ако не можете напълно да привикнете към това нововъведение в кулинарията можете постепенно да започвате да ги примесвате с обикновени спагети всеки път докато в един момент напълно ги замените.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати