Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да овкусим храната без допълнителни калории?

Как да овкусим храната без допълнителни калории?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Как да овкусим храната без допълнителни калории?

Сосовете и дресингите за овкусяване на храната често са много калорични и солени. Как да овкусим храната без допълнителни калории?

Солените храни предразполагат към преяждане, което прави вашите диетични планове неуспешни. Яденето на повече сол също може да накара тялото ви да задържа повече вода, което може да допринесе за допълнителни килограми.

И да не забравяме допълнителните калории, които съдържат купените от магазина дресинги и сосове! Ако искате да добавите доза здравословен вкус и нищо друго към храната си, ето някои съставки за овкусяване на храната без допълнителни калории.

Лимонов сок

Малко лимонов сок може да съживи всяко ястие! Добавете към любимите си салати, маринати, сосове, супи и др. Напръскайте малко в обикновена вода и се хидратирайте по здравословния начин. Кора от лимон и лайм също могат да се добавят към сладкиши, торти и бисквитки.

Оцет

Как да овкусим храната без допълнителни калории?

Балсамовият оцет е най-популярният вид оцет, който работи добре като дресинг или дип, а също така може да се използва в сосове и маринати. Този оцет е едновременно сладък и кисел на вкус, така че овкусява добре храните без излишни калории.

Можете също да опитате ябълков сайдер – неговият плодов, тръпчив вкус е чудесно допълнение към салати и маринати за месо.

Джинджифил

Добавете горещ аромат както към пикантни, така и към сладки храни с помощта на джинджифила. Добавете пресен сок от джинджифил към чайове, смутита и сокове за вкус, докато в същото време намалите захарта. Пресен сок от джинджифил, нарязан или смлян, може също да се добави към конфитюри, сладкиши, мъфини и бисквитки. Добавете малко сок от джинджифил към вашия винегрет, сосове за месо или марината или добавете джинджифилови жулиени към запържените зеленчуци.

Чесън

Изпечете цяла глава чесън, намачкайте я и използвайте върху пълнозърнест препечен хляб вместо други добавки. Добавете чесън към вряща паста и пълнозърнести храни, за да направите ястието по-вкусно без добавени калории.

Как да овкусим храната без допълнителни калории?

Билки

Магданоз, розмарин, мащерка, градински чай, риган и много други могат да се добавят към различни кухни и ястия за допълнителен вкус без излишни калории.

Ако следите теглото си, пропуснете да купувате доматен кетчуп отвън и направете свой! Премахнете добавената сол и захари и овкусете домашния сос с билки. Купете обикновено масло вместо осолено и го овкусете с билки по избор. Билки като мента могат да се добавят към сладкиши и напитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest