Пуканките са причина за бронхит!

Пуканки

Ако сте сериозен любител на пуканките, няма да е зле да ограничите малко консумацията им, защото скорошни изследвания твърдят, че те могат да се окажат сериозна заплаха за здравето ви.

Според специалисти химическото съединение диацетил, което се съдържа в пуканките, е доста опасно за белия дроб и може да доведе до неприятни заболявания от рода на бронхита.

Разбира се тази опасност не важи за тези от вас, които похапват пуканки веднъж или два пъти месечно. Ако обаче често се изкушавате да сложите пакетпуканки в микровълновата печка, трябва да имате едно наум, че това опасно съединение се натрупва в организма ви и в някакъв момент негативните последици ще се проявят.

Самият факт, че вече почти сме забравили оригиналния начин на пукане с тенджера и олио, а използваме микровълновото облъчване, за да се снабдим с бързи и топли пуканки само за няколко минути, говори достатъчно за това, колко вредни могат да се окажат те и нашите навици.

Във ваша полза ще бъде, ако заместите този вреден навик с нещо друго, например тиквените семки - също толкова занимателна и вкусна разядка, но далеч по-полезна.

Пуканки в микровълнова

Ако пък не можете да се откажете, поне нищо не ви пречи да ограничите дозите и да започнете да си ги приготвяте на котлон.

Комбинацията от диацетил и микровълнови вълни става двойно по-застрашителна за вас и ако това нещо се случва ежедневно, неминуемо в някакъв малко по-късен етап ще съжалявате за това, което сами сте си причинили.

Ако искате да се предпазите от диацетила като цяло, е хубаво да четете внимателно етикетите на различните ароматизирани продукти, защото в тях обикновено той може да бъде открит в големи количества.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати