Четири класически ястия, които приготвяте погрешно

Спагети Болонезе

Една интерпретация на известния кулинар Джейми Оливър на тема "паеля", която накърнява традициите в испанската кухня, предизвика фурор и отключи вълна от коментари, повечето от които негативни.

Специалистите в тази област са решили да ни напомнят за някои от най-често приготвяните и всъщност добре известни на повечето хора храни, които обаче някак си във времето ние сме променили малко или много. Според тях ако използваш дадено име за определена рецепта, то следва ти да приготвиш рецептата по точните указания за направата й.

1. Спагети Болонезе - макар официалното име на тази рецепта да включва в себе си "спагети", това ястие определено не се нуждае от тях, а от нещо друго, а именно - Талиатели.

Четири класически ястия, които приготвяте погрешно

2. Салата Цезар - макар в наши дни да се смята, че една салата Цезар трябва да има задължително пилешко месо, всъщност, когато оригиналната рецепта за тази салата е създадена тя е включвала следните съставки: маруля, крутони, пармезан, лимонов сок, зехтин, яйце, сос Уорчестър, аншоа, чесън и черен пипер.

Четири класически ястия, които приготвяте погрешно

3. Гръцка салата - ако смятате, че този вид салата се прави с маруля значи и вие, както по-голяма част от съвременните хора сте запознати с Американската й версия. Реално в купата си трябва да сложите домат, краставица, плочка Фета сирене, лучени полумесеци и зехтин вместо дресинг.

Четири класически ястия, които приготвяте погрешно

4. Хумус - въпреки, че рецептите за хумус обичайно са сравнително прости, има голяма вероятност да пропуснете нещо съществено: какъв е вида нахут, който използвате. Оказва се, че не всички видове нахут са еднакви и не всички са подходящи за направата на хумус, така че трябва да откриете подходящия за да получите максимално добър резултат съобразно рецептата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати