Искате ли перфектна снимка на сандвича си?

Снимане на храна

През последните няколко години разтичащото се сирене стана един от най-важните елементи на снимките на храна, публикувани в социалните медии. Има нещо наистина привлекателно и сочно в тънките струи горещо, разтапящо се сирене, което кара инстаграм привържениците да отворят веднага линка под показаната снимка.

Известен майстор на храна за вкъщи, наричан още Да Винчи на бързата храна, е решил да сподели с вас тайната за приготвянето на подобен сандвич със сирене, така че да можете и вие да грабнете своя вълшебен кадър.

Започва се с основните компоненти, които са ясни: хляб, масло и тост сирене за сандвичи. Тогава обаче идва най-важното действие - лудият гений взема две филийки хляб и ги срязва по диагонала като маже обилно с масло и четирите получени малки триъгълничета. След това той слага две от тях едно до друго (сякаш филията отново си е цяла) в тиган.

Перфектен Сандвич

Върху тях слага едно листче от топеното тост сирене, последвано от настъргана моцарела по средата и още едно тост сиренце върху нея. Най-отгоре той слага другите две парчета хляб с маслото навътре и минава сандвича за минута или две и от двете страни на тиган или скаричка.

Именно предварителния разрез на филийките помага на сиренето да изглежда толкова изкушаващо разтичащо се. Ако разрежете хляба след като сте приготвили и изпекли сандвича, вие ще срежете и сиренето, а по този начин само разделяте триъгълниците и размекналото се сирене по средата потича на съблазнителни струйки.

Следващия път, когато искате да накарате лигите на приятелите ви да потекат, опитайте това лесно, но интересно предложение.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати