Сушените плодове лекуват нерви и болезнен цикъл

Сушени плодове

Преди години във всяка къща само по празници можеха да се намерят сушени фурми и стафиди, докато днес, когато сушените плодове се предлагат свободно навсякъде, те са незаслужено забравени.

Фурмите, например, стимулират дейността на сърцето, те са прекрасно тонизиращо и имуностимулиращо средство, укрепват силите след продължително заболяване. Те помагат при преумора, а за бременните жени се препоръчват горещо.

Сушените сливи регулират обмяната на веществата, безценни са за хората, които имат проблеми с храносмилането. Те подобряват като цяло работата на стомашно-чревния тракт и благодарение на консумацията им кожата на лицето започва да свети.

Сушените сливи са много полезни за хипертониците, защото нормализират кръвното налягане. Достатъчно е да изяждате по 5-6 сушени сливи дневно.

Сушени смокини

За забрал зъб идеално средство е синята сушена слива – ако я подържите до зъба, тя изсмуква гнойната торбичка. Стафидите буквално консервират летните витамини и микроелементи, на които е богато гроздето.

Сушени фурми

Те са полезни за всички, които искат да засилят имунитета си, да се простят завинаги с раздразнителността си, безсъние и лошото настроение.

Не се препоръчва употребата на стафиди при затлъстяване, остра сърдечна недостатъчност, язвена болест и болест на дванадесетопръстника, както и при диабет.

В стафидите се съдържа бор, който помага на организма да усвои добре калция. Сушените смокини са идеално средство против кашлица и възпаления на гърлото.

За целта смокините се сваряват в горещо прясно мляко. Те имат свойството да понижават температурата. Когато са в цикъл, особено ако е болезнен, жените трябва да изяждат поне по 3 сушени смокини дневно.

Сушените смокини са противопоказани при диабет и болест на панкреаса, а също така при склонност за образуване на камъни в бъбреците.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати