Вкусни и интересни факти за шоколадовите бонбони

Шоколадови бонбони

Думата бонбон в превод от латински означава лекарство. В Египет се появяват първите бонбони. Тогава те са се приготвяли от мед и фурми, защото захарта не е била още известна. На Изток са ги приготвяли от смокини и бадеми, в Древен Рим - с макови зърна, мед и различни видове смлени ядки.

С мед и кленов сироп лакомствата са били приготвяни в Русия. В Европа първите шоколадови бонбони се появяват през 16 век и дори са им приписвали лечебни свойства. Естествено това си остава само мит и очакванията не се оправдават, а шоколадът започва да се приема и тълкува като лоша храна.

Любопитен факт е, че по онова време, когато жена роди чернокожо бебе, това се дължи на шоколада, който е хапвала по време на бременността. Може би мъжете им просто са търсили причина, без да се замислят за реалната такава.

Бонбони

Според психолозите най-романтичната комбинация за бонбони са шоколад и ягоди. Ягодовият пълнеж е за романтичните натури, а решителните избират пълнеж от пияни вишни.

Орехови бонбони

Ореховият вкус в бонбоните се харесва повече на притеснителните, срамежливи и затворени в себе си хора.

Кокосови бонбони

Кокосовите бонбони са истинско вдъхновение за творческите натури.

Най-голямата кутия с шоколадови бонбони е била произведена от компанията мастър Фуд и е съдържала завидните 800 килограма бонбони.

Най-високият бонбон е с размер 1.68 метра и с тегло 633 килограма. Представлява апетитно желирано мече. Успели са да го изсушат за около две седмици, а след това са го полирали до блясък.

Най-странните бонбони в света са от Финландия, тъй като там те са кисели, солени и се използват по-скоро за мезе, отколкото за десерт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати