Традиционни великденски храни, които трябва да сложите на трапезата

1 от 5 Снимки

1. Боядисани яйца


Великденските яйца се боядисват по традиция рано сутринта на Велики четвъртък или през Дългата събота. Това е най-творческият момент от подготовката за Празника. Домакините използват различни трикове, за да създадат най-красивите и пъстри яйца и да зарадват с тях семейството и гостите си. Сред най-често използваните техники за боядисване на яйца са: украса с восък, ваденки, седефени бои, желатин, листа, памук, хартиени салфетки, че даже дантели и цветни платове;

Всеки българин, който почита християнските традиции, се стреми да създаде за семейството и близките си неповторимо настроение по празниците.

Сред най-големите и почитани празници е Великден - Възкресението на Исус Христос. По традиция българинът се грижи всеотдайно за семейството и празничната трапеза.

В тази статия ще обърнем внимание на традиционните храни за Великден, които консумираме на този хубав пролетен празник.

Всичко те, които събрахме за вас в галерията горе, както и веселото настроение ще направят празниците ни незабравими.

Внесете допълнителен цвят и свежест на трапезата с красиви панери за яйца, декоративни зайчета, цветни салфетки и покривки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати