gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо трябва да пием вода след сън?

Защо трябва да пием вода след сън?

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
2311410214
Вода
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
Виж ››

Всички знаем, че има хора със здрава и стегната фигура без диети. Има различни култури, в които жените са със слаби и стегнати тела, а в същото време не спазват диети. Такива са например японките, китайките и други. Има обаче нещо общо между всички тях и това е, че със събуждането си пият чаша вода.

Питейната вода е особено важна. Както всички знаят, 70% от тялото е съставено от вода. Ако не приемаме достатъчно количество вода, тялото ни може да се дехидратира. А това, от своя страна, може да има големи последствия. Дехидратираното тяло непрекъснато е изложено на риск от болести и инфекции.

Затова трябва всеки ден да хидратираме тялото си с нужното количество вода. Тя е най-полезна, когато се консумира веднага след сън на празен стомах. Когато червата са празни, водата избутва токсините навън и помага на тялото да ги изхвърли. Освен това водата стимулира създаването на нови кръвни телца и натрупването на мускулна маса.

Също така водата на гладен стомах може да разреди някои дразнители като киселините например. Това ще облекчи вашето неразположение и ще помогне на стомаха да функционира нормално през целия ден.

Вода

Друго важно нещо е, че водата може да бъде прочистващ агент, когато се консумира на гладно. Тя може да прочисти дебелото черво и да засили метаболизма ви. Храносмилателната система също ще работи правилно, тъй като водата ще изкара всички вредни токсини от вашето тяло.

Сигурно знаете, че водата ще намали глада ви. Е, това е чудесна новина за всички, които искат да отслабнат. Поглъщането на по-големи количества вода ще ви накара да се храните с по-малки порции.

А какво ще кажете за кожата си, когато пиете достатъчно вода? Всеки е виждал жени, които изглеждат поне с 5 години по-възрастни. Това се дължи на факта, че не консумира достатъчно вода и не по правилния начин.

Хидратация

Освен това, както вече споменах, водата изкарва всички вредни бактерии. Тук се включват и тези, които водят до образуването на камъни в бъбреците и пикочния мехур. Затова, ако искате да бъдете здрави и красиви, пийте по 1 чаша вода, след като се събудите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати