Внимание! Любимите храни, които всъщност са токсични

1 от 8 Снимки

1. Ориз


Вярвате ли? Всъщност би трябвало, защото в него има доста токсични химикали. Както в белия, така и в кафявия ориз се открива наличието на арсен. А пък той от своя страна е силен канцероген. Той е изключително вреден за деца, тъй като прекомерната употреба може да доведе до бъдещи здравословни проблеми.

Питате ли се откъде попада арсенът? Ами много просто - оризът се отглежда във вода, а пък тя е богат източник на токсини. Ако искате да се храните здравословно, то намалете количеството ориз или го заменете с други продукти. Такива са киноата, овесът, пшеницата и просото. Когато готвите с ориз, винаги го премивайте по няколко пъти. Така ще отстраните възможно най-голямо количество от арсена.

В днешно време всеки търси нещо истинско. Когато отиваме на пазар, винаги гледаме етикета, купуваме най-скъпото, уж най-доброто. Но дали наистина е така?

Понякога се оказва, че и в най-обикновения продукт има много токсини. Дали са сложени изкуствено, дали са там по естествен начин, попаднали от странични продукти.

Това не е важно, важното е, че те са там и това никак не е здравословно. За някои от тях може би мислите, че са полезни и здравословни, но това никак не е така.

В горната галерия вижте и къде се съдържат токсични химикали и как можете да ги избегнете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Манчев
Манчев
31.08.2017 17:33
По-голяма простотия не бях чел!!! Я сравнете какво е съотношението на онкоболните в азиатските страни, където ориз се консумира постоянно и тези в България! Що за фейк простотии?!?
1
0