Странни хибридни плодове, които ще срещаме все по-често

1 от 9 Снимки
Странни хибридни плодове, които ще срещаме все по-често
Снимка: Estudar Estudante

1. Лемато


Лемато е хибридна разновидност между лимони и домати. Кората им наподобява тази на лимоните, а вътрешността на домат.

Има най-различни хибридни плодове в света. Хибридните плодове се получават, когато се кръстосат два или повече плода в естествена форма. Получените плодове не са ГМО и не са вредни. За разлика от ГМО генетиката на хибридните плодове не се променя в лаборатория. Доказано е, че хибридите имат по-сладък вкус от другите плодове.

Един от тези нови плодове е Тайбери - най-успешната кръстоска между къпина и малина. Хибридният плод е патентован в Шотландия през 1979 г. Носи името на река Тай, която се намира в Шотландия. Плодовете Тайбери имат конусовидна форма и са червеникаво-лилав цвят, когато узреят.

Плодовете имат сладък вкус и приятен аромат. Могат да се консумират сурови, варени, в сладкиши, смутита. От тях често се правят и конфитюри, сладкиши или вино. Подобно на много други плодове, хибридният плод Тайбери е с ниско съдържание на калории, високо съдържание на фибри и антиоксиданти. Богати са на калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, мед, манган, селен, Витамин А и други.

Разгледайте галерията горе и разберете кои са модерните хибридни плодове, които ще навлизат все повече в храненето ни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати