Шестте стъпки и петте форми за перфектното суфле

1 от 5 Снимки

1. Суфле в чаша за кафе


Големи чаши за кафе - дръжките им ги правят много удобни за шведска маса;

Приготвянето на суфле обратно на популярното схващане е всъщност много лесно начинание. Всъщност горещият въздух е най-важният елемент за всяко суфле - той го кара да се надуе. А ако въздухът навлезе в сместа и я опечете, то тогава суфлето ще се надуе.

Разбира се, вашият пухкав шедьовър в крайна сметка ще спадне съвсем скоро, но всички добри суфлета спадат. Ако пък не спадне, то или сте сложили повече брашно, или е препечено.

Ако изваждайки суфлето от фурната, веднага го сложите на масата пред своите гости, те ще имат достатъчно време да се възхитят на неговия чудесен вид, преди неизбежно да се сплеска.

Суфлетата са изключително бързи за приготвяне и са много приятно занимание. Може да включите въображението си да опечете суфлета в различни форми, които ще създадат настроение на вашето парти, или пък да използвате смес за суфле като горен слой за плънка на пайове. Вариантите за сладки и солени пухкави изкушения са толкова много и могат винаги да създадат разнообразие във вашето ежедневие. Просто се възползвайте от тях.

Но за перфектното суфле има някои правила, които ако спазвате, ще се учудите колко е лесно и забавно да си приготвите това изкушение.

1. Още преди да започнете да биете белтъците, фурната трябва да е гореща, а формичките - готови;

2. Основната смес трябва да сте приготвили, преди да разбиете яйцата;

3. Белтъците трябва да са разбити на твърда пяна, за да поемат възможно най-много въздух. При вкарването на белтъчната пяна трябва много леко да се разбъркат двете смеси;

4. Веднъж готовата, разбърканата смес веднага се разпределя във формите и се вкарва в горещата фурна, да се пече;

5. Не се изкушавайте да отворите фурната, преди определеното време за печене. Студеният въздух, който ще нахлуе, ще има отрицателен ефект върху вашето суфле;

6. Много е важно сместа да бъде с точно изискваната плътност- ако е по-рядка, няма да се надуе, ако е прекалено твърда - ще се получи истински кратер в средата;

А в галерията горе може да разгледате някои от нашите атрактивни предложения за различни форми, в които да изпечете суфле, за да разнообразите и да избягате от стандартните такива.

Използвайте въображението си и си създайте собствен стил при приготвянето на суфле. Лесно е.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати