Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Спаси се от махмурлука с Бодлива круша! И още ползи от кактусовата смокиня

Спаси се от махмурлука с Бодлива круша! И още ползи от кактусовата смокиня

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Плод от кактус

Бодливата круша е разпространена в Северна и Южна Америка. Най-интересното за този плод е, че той расте на самия ръб на стърчащите листа на внушителни кактуси, които са едни от най-твърдите низински кактуси в света, отличителна черта, която също се възприема от плодовете му. Плодовете са с овална форма и могат да варират в цвят от жълто и светлозелено, до оранжево, розово и червено в зависимост от разнообразието и зрелостта.

Преди да ядете бодливата круша, е много важно кожата да се отстрани и да се отлепи, така че всички шипове да се отстранят. Плодовете могат да се използват за разнообразни неща - консумирани сурови или сухи или превърнати в различни желета и конфитюри, бонбони или алкохолни напитки като водка.

Ползите от бодливата круша са безброй: понижава нивото на холестерола, подобрява храносмилателния процес, намалява риска от диабет, стимулира имунната система, стимулира растежа на костите, подсилва кръвоносните съдове, предотвратява определени ракови заболявания, намалява риска от болестта на Алцхаймер, в помощ е при опитите за отслабване и елиминиране на възпаленията в тялото.

Едно от най-популярните употреби на бодлива круша е като лек за махмурлук и се използва за намаляване на главоболието, свързано с приемането на твърде много алкохол. Този плод е изключително богат на витамин C, което го прави мощен защитник срещу болести и вируси, и незаменим естествен имуностимулатор.

Калцият е задължителен елемент за поддържането на костите и зъбите, а тук той присъства в излишък. Приемайки достатъчно от него, се предотвратяват различни стоматологични проблеми и свързаните с възрастта костни проблеми като остеопорозата.

Както при повечето плодове, и тук присъстват значителни количества фибри, верен приятел при борбата с храносмилателни проблеми. По този начин се елиминират запек, подуване на корема и по-сериозни стомашно-чревни проблеми като рак на дебелото черво или стомашни язви.

Намаляването на холестерола, понижаването на кръвното налягане и укрепването на кръвоносните съдове, за които помага бодливата круша, могат да предотвратят атеросклероза, коронарна болест на сърцето и удари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати