Лимоните могат да бъдат опасни за здравето ви! Вижте защо

Лимоните могат да бъдат опасни за здравето ви! Вижте защо

Лимон

Повечето от нас считат лимона за блаженство за нашето здраве, кожа и коса. Е, това всъщност е така, но в същото време той идва и с редица странични ефекти. Ако консумирате суров лимонов сок в по-голямо количество в един ден, шансовете, че в крайна сметка ще имате разстроен стомах, са доста високи.

Организмът ни не е в състояние да смила всичко наведнъж, поради което държи стомаха силно кисел за дълго време. Следователно лигавиците на храносмилателния тракт се дразнят, което води до болки в стомаха.

Гастроезофагеалната рефлуксна болест обикновено е известна като киселинен рефлукс. Лимонът е един от хранителните продукти, които са отговорни за него. Киселинното съдържание на плода може да отслаби долния езофагеален сфинктер (мускула, който отделя стомаха от хранопровода), да стимулира производството на киселина в стомаха и да дразни вече повредената вътрешна обвивка на хранопровода.

Някои от симптомите са гадене, регургитация, повръщане, гръдна болка, възпалено гърло и др. Прекомерната консумация на лимон може да направи средата в стомаха ви киселинна, което не е желателно, защото се дразни лигавицата му. В резултат на това могат да се получат от леки, до тежки пептични язви.

Друг страничен ефект на тези плодове е, че подпомага образуването на камъни в бъбреците и жлъчния мехур. Твърде голямото потребление на лимон може да накара нашата храносмилателна система да абсорбира желязото при абнормна честота. Следователно количеството желязо, натрупано в нашето тяло, става много по-високо от действителното количество, необходимо на организма ни. Тази висока концентрация на желязо може в крайна сметка да доведе до нарушения като хемохроматоза или претоварване с желязо.

Лимони

Киселинната природа на лимона се приписва на високото му съдържание на витамин С. Въпреки че този витамин е полезен за нашето тяло, той прави плода естествен диуретик. Нежеланите реакции на лимона в тази насока са, че може да увеличи желанието ви за уриниране.

Проучванията доказват, че лимонът може да бъде една от най-честите причини за често срещана мигрена или главоболие. Той съдържа значително количество аминокиселина, наречена тирамин, която внезапно стимулира притока на кръв към нашия мозък. Това води до симптоми като остра мигрена или хронично напрежение от типа главоболие.

Яденето на суров лимон или пиенето на лимонов сок директно може да е вредно за вашите зъби. Известно е, че лимонената киселина и аскорбиновата киселина, присъстващи в плода, причиняват сериозно увреждане на емайла на зъбите. Това може да доведе до проблеми като разпад на зъбите, промяна в цвета на зъбите, загуба на зъбна тъкан и кухини.

Лимон

Също така прилагаме лимонов сок на кожата за различни цели за красота. Но не забравяйте да не се използва твърде много, тъй като това може да причини сериозно изгаряне на кожата. Използването на лимонов сок в домашното измиване на косата определено е добра идея.

Но трябва да имате предвид, че използването му често е лошо за здравето на вашата коса. Този сок може да изсуши скалпа, правейки косата ви по-слаба, вътрешно. С други думи, вашите косми ще станат изключително груби и ще започнат да падат с тревожна скорост.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати