Етикет: Как да се държим в японски ресторант

1 от 4 Снимки

1. Ядене на супа


Дори малките япончета знаят, че е изключително некултурно сервираната на масата супа да се сърба. При консумацията на това ястие етикетът изисква да не се чува никакъв звук. Така че, ако си изберете супа от нудълс например, гледайте да сте максимално тихи.

Когато гостуваме на различни страни и култури, е добре поне бегло да се запознаете с месните традиции и обичаи. Япония е страната, която най-отявлено държи на честта и почитанието и има едни от най-непоклатимите правила при хранене. Не ги ли спазвате, рискувате да си навлечете гнева на домакините си. Същото важи и за японските ресторанти на местно ниво.

Ниска масичка и хранене на земята – това невинаги е задължително в японския ресторант. Когато са в Западния свят, азиатците се съобразяват с местните маниери на хранене. В отговор очакват клиентите също да покажат своето уважение към японската култура и кухня.

Когато отидете на японски ресторант, то трябва да сте готови да се сблъскате с някои от съществените разлики в етикета. Някои от тях са в тотален разрез с общоприетите за Запада. Вижте в галерията ни кои са нещата, на които трябва да обърнете внимание:

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати