Хапнете си макарони със сирене по случай днешния им празник!

Макарони със сирене

Има много ястия, които като с магическа пръчка могат да ни върнат обратно към детството, а едно от тях са макароните със сирене. На 14 юли се отбелязва техният ден, което е още един повод да ги приготвите и да си хапнете.

Историята на макароните със сирене е пряко свързана с компанията Kraft Macaroni and Cheese, позната по целия вят с различни имена, включително и Kraft Dinner в Канада.

Макар и да изглежда като елементарна комбинация, истината е, че постигането на перфектното съотношение между съставките е отнело време.

Идеята на Kraft Macaroni and Cheese била да комбинират макароните със сирене и да ги продават, подобно на полуготова паста. Но до момента рецепта за сос от сирене не съществувала, а и компанията искала вкусът на сиренето да се усеща точно като вкуса на макароните.

След края на Втората световна война ресурсите на месо били ограничени и много семейства търсели рецепти без месо, с които ястието да е достатъчно засищащо, но да не изисква дефицитния продукт.

Затова макароните със сирене били идеалният вариант. Крайният вариант на рецептата бил създаден от Джеймс Луис Крафт, който прави първите успешни макарони със сирене, а оранжевата заливка се превръща в запазена марка на компанията.

Днес макароните със сирене имат различни вариации. Може да ги хапвате и по традиционната рецепта само със сирене, а може и да добавите месна съставка като пилешко или бекон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати