Псориазис – причини, симптоми и витамин, който ви липсва!

Псориазис
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-29%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Псориазисът е заболяване на имунната система, което води до натрупване на клетки на повърхността на кожата – а това води до червени, плътни, люспести петна, които са болезнени и много сърбящи. Смята се, че около 7.5 милиона американци страдат от това хронично заболяване.

Според проучвания, проведени в дерматологията на САЩ, разходите за здравни грижи, свързани с псориазис, са до 63 милиарда долара годишно. Това се отнася до преките разходи, като същевременно трябва да се вземат в предвид и непреки разходи, като загуба на работно време.

Псориазисът е повече от повърхностно състояние на кожата. Въпреки факта, че псориазисът се появява като състояние на кожата, това всъщност е автоимунно заболяване. Тази реакция възниква, когато Т-клетките атакуват здрави кожни клетки. Свръх активните Т-клетки причиняват имунни реакции, които ускоряват растежа на кожните клетки, което на свой ред ги кара да се преместят във външния слой на кожата след няколко дни.

Тъй като мъртвите клетки не могат да бъдат отстранени толкова бързо, те се натрупват в петна типични за псориазис. Това състояние сериозно засяга ежедневието на тези, които страдат от това. И в допълнение на това, пациентите с псориазис са с повишен риск от други заболявания като хипертония, сърдечни заболявания, диабет тип 2 и очни заболявания.

Витамин D

Витамин D е от решаващо значение за автоимунни заболявания, включително и псориазис. За тези, които имат псориазис, е изключително важно да тестват нивата на витамин D и да поддържат нивата си в рамките на 50-70 мл през цялата година. Той действа като мощен имуномодулатор, така че фактът, че той играе важна роля в профилактиката на псориазиса, не е изненадващ.

Според проучване, витамин D може да има важни имуномодулиращи ефекти при псориазис. Но до 80% от пациентите през зимата и 50 % през лятото, имат дефицит на витамин D.

Витамин D

Оптимизирайте нивата на витамин D, ако имате псориазис. Хората, страдащи от от това хронично заболяване, са изложени на повишен риск от болестта Паркинсон именно поради дефицит на витамин D.

Най-доброто лечение на псориазиса е излагането на слънчева светлина, за да се повиши нивото на витамина. Прекарвайте повече време на слънце, но не на пряка слънчева светлина, твърдят от американската академия по дерматология.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати