Как да избираме диня

1 от 6 Снимки

Когато купувате диня, не вземайте първата, която е пред вас, а следвайте тези няколко съвета, които ви гарантират сладка и узряла диня.

• Винаги купувайте диня през август. Изложените дини преди този месец най-вероятно са третирани и узрели под човешка намеса;

• Хубавата червена и сладка диня можете да познаете по жълтеникаво-оранжево петно в долната част на динята. Колкото по-тъмно е, толкова по-узряла е динята. Ако петното е бяло-зеленикаво означава, че все още не е добре узряла.

• Сухата чепка не е гаранция, че динята е зряла. Тук трябва да вметнем, че изсъхналата чепка невинаги означава узряла диня, както твърдят нашите баби. В наши дни търговците първите дни след откъсване завързват чепката, поради което дръжката изсъхва.

• Узрялата и сладка диня издава хубав кънтящ звук и скърца при най-малкото докосване;

• Избирайте дини със среден размер. Твърде големите дини се подхранват с голямо количество азотен тор, което означа, че съдържат голямо количество нитрати, а малките дини са неузрели и неподхранени.

Когати следвате тези стъпки, ще се наслаждавате истински на вкуса на динята - тя ще бъде узряла и следователно сладка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати