Ползи от лилавите храни

1 от 11 Снимки
Лилави храни

Лилавите храни са с характерния си цвят, който се получава заради антиоксиданта антоциацин.

Към групата на лилавите храни спадат:

патладжан

червен лук

• лилави картофи

• лилаво грозде

сини сливи

смокини и много други.

Ползите от тези храни съвсем не са за пренебрегване. Нека да разгледаме най-важните от тях, за да знаете какво дава на организма ви похапването на чепка червено грозде или чаша червено вино.

- грижат се за здравето на сърцето - лилавите храни съдържат в себе си голямо количество фотохимикали, които пазят сърцето от сърдечносъдови заболявания;

▪ предотвратяват преждевременното стареене, намаляват риска от заболяване на рак и от загуба на памет;

▪ намаляват безсънието, безпокойство, признаци на депресия, затова ѝ са отличен избор при симптоми на есенна депресия;

▪ регулират накръвното налягане;

▪ подобряват общото състояние на косата и ноктите;

лавандуловото масло, което също спада към лилавите храни, успокоява общото състояние на кожата, най-вече тази, склонна към поява на акне;

Освен всички ползи, изброени по-горе, в лилавите храни се съдържат голямо количество витамини от група В, С и са изключително богати на калий и калций.

Затова не пропускайте приема на тези храни - добавяйте ги в менюто си, както и в това на вашите деца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати