С какво вървят тиквичките?

Тиквички

Тиквичките са чудесен зеленчук, който на практика върви с всичко. Класиката са пържени тиквички, но и пълнени тиквички стават чудесни.

Много голямо предимство е, че тиквичките са диетична храна и на практика, от тях не се пълнее. Разбира се, ако не ги ядете с много мазнина и в съчетание с други калорични продукти.

Съдържанието на малки количества захар ги прави подходящи за диабетици, а ниското количество целулоза - за здравословно хранене при смущения и заболявания на храносмилателните органи.

Ако сте любител на този прекрасен продукт, вижте с какво вървят тиквичките. Разберете как да правите успешно съчетаване на тиквички, така че да имате не само полезни, но и вкусни ястия с тиквички.

Тиквички с кисело мляко

Тиквички
Снимка: Петя Тоскова

Пържени тиквички с кисело мляко и чесън - сигурни сме, че това е любимо ястие на доста хора.

Тиквички с моцарела

Тиквички
Снимка: Анелия Терзиева

Тиквичките се гриловат на тиган. После в тавичка се редуват кръгче тиквичка, кръгче моцарела. Посоляват се и се запичат във фурната. По желание, може да сложите и каквито подправки предпочитате на тези гриловани тиквички.

Тиквички с ориз

Тиквички

Може да напълните тиквичките с ориз, подобно на пълнени чушки и сарми. За целта първо запържете малко ориза с другите зеленчуци - лук, чесън, моркови - каквото обичате. И след това напълнете тиквичките. Може да ги издълбаете във формата на пънчета или като лодки. Запечете на фурна и сте готови.

Тиквички със сметана

Тиквички

Тиквичните вървят много с различни млечни продукти като кисело мляко, но също и сметана, сирене, кашкавал. Със сметана може да ги направите запържени на тиган и като добавите към тях готварска сметана.

Тиквички с месо

Тиквички

Може да направите мусака от тиквички, когато искате да комбинирате тиквичките с нещо друго. Това ястие е много популярно в гръцката кухня. Подобно на нашата мусаката с кайма и картофи, само че гърците използват вместо картофи - тиквички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати