Как да намалим мазнините в областта на корема

Мазнини в областта на корема

Висцералната мазнина се намира основно в областта на корема и обгръща вътрешните органи като черва, стомах и черен дроб. Тя може да предизвика хронични заболявания, сърдечно-съдови проблеми, диабет тип 2 и дори някои видове рак. За щастие, има изпитани стратегии, чрез които можете да намалите мазнините в областта на корема.

Нисковъглехидратна диета е добър начин да се справите с висцералната мазнина. Според проучванията този режим на хранене е много по-ефективен от ниско калоричния. Може да ви помогне също кето диета, която е с много нисък прием на въглехидрати.

Редовните аеробни упражнения са чудесен начин за изгаряне на мазнини в корема. Могат да окажат добро въздействие дори без точно определен режим на хранене. Естествено комбинирания подход от режим и тренировки е най-успешен.

Повече разтворими фибри.Те се смесват с вода и образуват субстанция подобна на гел, която подпомага намаляване на апетита, въздействайки директно върху хормона на глада.

Протеинът е една от най-важните съставки в менюто ви за намаляване на висцералните мазнини. Той създава чувство за ситост и засилва метаболизма. Старайте се да приемате протеини на всяко хранене.

Кето диета за намаляване на коремни мазнини

Продуктите с добавена захар не дават нищо на тялото ви, но за сметка на това водят до покачване на теглото и мазнините. Ако заместите продуктите с добавена захар с други храни със същите калории, само за 10 дни висцералната мазнина ще намалее с 10 процента.

Малки количества червено вино са полезни за здравето. Но пиенето на много алкохол влияе зле и на здраве и на тегло. Той е виновник за складирането на мазнините в тялото ви.

Ако има нещо, за което всички специалисти са единодушни, то е, че трансмазнините са отрова за организма. Те се прибавят в обработената храна, за да има дълъг срок на годност. Увеличават драстично висцералните мазнини в тялото и са причина за редица други здравословни проблеми.

Достатъчно сън, намаляване нивата на стреса и периодичното гладуване също са доста добри стратегии за елиминирането на натрупаните мазнини в корема.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати