Хранителен режим за изчистване на мазнини

цвеклото помага за изчистване на мазнини

Освобождаването от излишните мазнини, натрупани по тялото, става чрез комбинирането на тренировки и хранителен режим. Ако се заложи само на физически упражнения, то ще се изгорят много мазнини за кратко време, но ще се загуби и значително количество мускулна маса, а това ще забави метаболизма и постигнатото няма да се запази в дългосрочен план. Затова храненето има изключително важно значение в усилията за премахване на излишните мазнини.

Неуспешните диети обикновено са направени така, че се приемат по 800-1000 калории на ден. Такъв тип хранене ще изгори доста мазнини в началото, но това ще разбърка нормалните функции на организма. Бързата смяна на хранене със значително количество калории към сериозното им ограничаване ще понижи значително лептина. Това е хормонът, който е отговорен за регулиране на телесното тегло.

Това увеличава чувството на глад. Оттам се повишава и кортизолът, който е стресовият хормон и желанието за нездравословна храна надделява. При висок кортизол мускулната маса обикновено намалява заради ниското качество на тренировъчната работа.

Затова нискокалоричните диети често се провалят. Крайните подходи като неследене на приетите калории, както и малкото количество вода са други причини за неуспех на хранителния режим.

Кое е правилно? Изборът на храната е най-важното и всеки продукт, който влиза в диетата е необходимо да бъде добре осмислен. Има някои продукти, които задължително трябва да влязат в една добре структурирана диета.

Авокадо - почти 80 процента от калориите в авокадото идват от мазнини. Ненаситени мазнини и омега- 3 мастни киселини в състава му са полезните мазнини, от които тялото се нуждае, без да ги трупа като тегло.

режим за изчистване на мазнини

Киноа - витамините, минералите и фибрите в това вариво съдържат протеин, който е основна нужда на тялото, а също и фибри, които пазят от глад.

Брюкселско зеле - в този зеленчук се съдържа добро количество протеини, при положение, че менюто трябва да съдържа зеленчук.

Джинджифил - от подправките в менюто това е добър избор, защото стимулира горенето на калории. Има и противовъзпалително действие, така че ще има превенция срещу болестни състояния чрез храната.

Сок от цвекло - от течностите това е най-полезната заради богатството на антиоксиданти. Най-доброто за черния дроб. Увеличава азотът в тялото, а той действа добре на съдовете, като увеличава потока на кръвта.

Сьомга - сред рибите сьомгата е най-богата на омега -3 мастни киселини, а също и на много протеин. Триптофанът в нея влияе добре на настроението, защото се преобразува в серотонин.

Бобът е добър избор по отношение на бобовите култури заради протеинът в него, а освен това регулира кръвната захар и холестерола.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мисса
Мисса
10.01.2021 16:48
Всичко това е полезно и за детокс, а погледът към здравословния начин на живот винаги и плюс!
0
0