Вталете се с винена диета

Вталете се с винена диета

Всички диети изключват напълно приема на алкохолни напитки. Но неотдавна учени от Австралия тестваха нов хранителен режим с червено вино.

За всеобща изненада той се оказал изключително ефективен. Новата диета не само не забранява приема на алкохол, а насърчава употребата му.

Разбира се, не си мислете, че трябва да пиете вино в промишлени количества. Точно обратното - позволен е умереният прием на червено вино.

Ако се придържате стриктно към диетата в рамките на 5 дни може да свалите до 5 килограма.

Тъй като е краткотрайна, винената диета налага някои строги ограничения: забранена е консумацията на въглехидрати, сол, чай, кафе и сокове. Храненето е еднакво за всички дни.

Ето какво трябва да бъде менюто ви по време на винената диета:

Закуска: един домат, едно твърдо сварено яйце

Втора закуска: интервалът между първата и втората закуска трябва да бъде 2 часа. Консумирате една ябълка, по-добре да е зелена.

Обяд: 200 грама обезмаслена извара и свежа краставица.

Вечеря: чаша червено вино (150-250 мл). Вечерята трябва да е непременно 3 часа след обяда.

Основният плюс на винената диета е способността да отслабнете бързо с 5 килограма за кратък период от време. Въпреки че част от теглото се губи, поради изхвърлянето на течности от организма (главно в първия ден на режима).

Винената диета може да се спазва и по време на празници, за разлика от другите диети, които изключват напълно употребата на алкохол.

Тя е подходяща за спазване през зимата, защото гроздовата напитка има антистревото, сгряващо и имуностимулиращо действие. Другият плюс е следствие на отказа на прием на сол - метаболизмът се нормализира, организмът се освобождава от шлаките и токсините. Освен това в малки дози виното оказва благоприятно въздействие върху кръвоносната и сърдечно-съдовата система.

Винената диета обаче има един един недостатък. Тя се характеризира с ниска обща калорийност в съчетание с алкохол (дори и в малки дози), което може да окаже неблагоприятно влияние върху общото здравословно състояние.

За това препоръчително е преди започването на режима да се консултирате с лекар.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Васко
Васко
23.05.2013 14:38
За нормалния воден баланс на организма е необходим прием на вода ежедневно в дози около 30 мл. на килограм тегло.Тази диета е убийствена. Човешкият организъм не може да издържи без вода повече от два три дни. Не се връзвайте на теста на австралийските "учени".
1
0