gotvach.bg»Статии»Диети»Диета за плосък корем

Диета за плосък корем

Плосък корем

За да се сдобиете с мечтаното плоско коремче, трябва вътрешно да се настроите да спазвате специална диета. Задачата на тази диета е да се унищожи мазнината в областта на талията и правилно да се настрои функционирането на стомашно-чревния тракт.

Трябва да се лишите от два порока – алкохол и цигари, ако искате да имате плосък корем. Невъзможно е да имате нормална обмяна на веществата при пиене и пушене.

А и алкохолът, и особено бирата напълно унищожават ефекта от диетата за плосък корем, тъй като предизвикват отлагането на мазнини точно около талията.

Диета

Диетата за плосък корем абсолютно изключва консумацията на мазно и на сладко. Най-полезни за плосък корем са диетите с консумация на кисело мляко или оризовата диета.

Ако не сте в състояние да спазвате прекалено строгите диети за плосък корем, наблегнете на храните, които съдържат голям процент влакнини. Такъв тип хранене пълни стомаха, без да предизвиква негативни странични ефекти като запек или подуване.

Основата на диетата за плосък корем се състои от зеленчуци, богати на влакнини, както и от зърнени храни със същите качества – това са кафявият ориз, бобовите култури, краставиците, различните зелени салати.

Диетата за плосък корем не може да мине без плодове. Те обаче не са в ролята на десерт, а на отделно ястие. Най-лесно ще стопите мазнините около талията с круши и ябълки, портокали и грейпфрут.

Забравете за мазните сосове в салатите, заменете ги със зехтин и лимон. Хранете се често, но по малко. Поне два пъти седмично консумирайте риба със зеленчуци и един път седмично – бяло пилешко месо.

Можете да си позволите по една шепа ядки дневно. Не забравяйте да пиете много вода, това подпомага свалянето на мазнинките в областта на талията.

Пийте минерална вода и разтопен лед. Замразете във фризера един литър вода и на следващия ден го изпийте на малки глътки в продължение на няколко часа.

Рейтинг

5 11
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Азззз
Азззз
15.05.2015 15:14
От всичко казано, най-сигурното и изпитано е да ядете начесто по малко.
1
0
Виолета данаилова
Виолета данаилова
07.05.2014 16:17
Да това помага
11
0
Белла
Белла
13.10.2014 16:06
Наистина
5
0