Разтоварващи дни

Разтоварващи дни

Добре е веднъж седмично да правите разтоварващ ден, в който да се храните само с определен вид продукти. Това спомага за подобряването на обмяната на веществата.

Един разтоварващ ден може да ви помогне да отслабнете с един килограм. Ябълковият разтоварващ ден предполага изяждането на 2 килограма ябълки.

Една трета от ябълките изяжте печени, тъй като в печените ябълки има повече пектинови вещества, а именно те спомагат за изхвърлянето на шлаки от организма.

Друг вариант на разтоварващия ден е консумацията на 2 литра кисело мляко, разбито с 2 литра минерална вода. Това е единственото, което може да консумирате. Ако усещате, че не издържате, изяжте половин краставица.

Разтоварващи дни

Киселото мляко съдържа полезни бактерии, които забавят растежа на патогенната микрофлора. Затова киселото мляко е незаменимо за хора със стомашни проблеми.

Разтоварващ ден се прави и със супа. Два литра зеленчукова супа, сварена без добавка на месо, кубчета бульон и сол, се консумира през деня. Основен компонент на супата трябва да е прясното зеле.

Зелето повишава устойчивостта на организма към стрес, активизира обмяната на веществата, стимулира изработването на червени кръвни телца.

Разтоварващ ден се прави и с извара – необходими са 400 грама нискомаслена извара и 500 грама кисело мляко. Изварата се разделя на четири части, при желание се смесва с киселото мляко и се изяжда на четири приема.

С помощта на сушени сини сливи или сушени кайсии също може да се направи разтоварващ ден. Необходими са 300 грама от сушените плодове, които се сваряват до омекване и се приемат на пет приема.

По време на разтоварващия ден не се консумира захар, сол и подправки. По време на разтоварващия ден се пие вода – не по-малко от два литра.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати