gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с лимонов сок

Диета с лимонов сок

Лимонов Сок

С диета с лимонов сок можете да свалите 7 килограма за 14 дни. Лимоните са подходящи за диета, която ще ви помогне след това да задържите дълго време постигнатия резултат.

Лимонът съдържа голямо количество лимонена киселина, която спомага за разграждането на мазнините, ускорява обмяната на веществата.

Лимонената киселина намалява чувството на глад и спомага за засиленото отделяне на стомашен сок, вследствие на което подобрява храносмилането.

В кората на лимона се съдържа пектин, който помага да се регулира нивото на кръвната захар. Витамин С, който се съдържа в лимона, помага за укрепване на имунитета, което е важно в борбата с наднорменото тегло.

Лимонът спомага за пречистването на организма. Лимонената диета изисква намаляване на някои храни и по-точно на тестените и на сладките храни.

Всички останали продукти се консумират в количество, което се препоръчва да е умерено. Всяка сутрин по време на диетата трябва да изпивате на гладно една чаена чаша лимонов сок, разреден с вода.

След изпиването на сока трябва да жабуркате водата си с разтвора на 1 чаена лъжичка сода в 1 чаша вода. Това се прави, за да се неутрализира киселината, която може да повреди емайла на зъбите.

Изтискване на лимони

Количеството на лимоновия сок постепенно се увеличава. В първия ден изпивате сока на един лимон, разреден с една чаша вода.

На втория ден изстисквате два лимона и ги разреждате с две чаши вода. На третия ден изстисквате три лимона и ги разреждате с три чаши вода.

На четвъртия ден ви очаква изпиването на четири чаши вода в комбинация със сока на четири лимона. На петия ден сокът от пет лимона се разрежда с пет чаши вода, а на шестия – сокът от шест лимона се разрежда с шест чаши вода.

Тъй като е трудно да изпиете три или пет чаши вода на гладно наведнъж, разпределете напитката през деня, като пиете един час преди хранене.

На седмия ден сокът от три лимона се разрежда с три литра вода и се подслажда с три супени лъжици мед. Изпива се през целия ден.

На осмия ден се смесва сокът от шест лимона с шест чаши вода, на деветия – сокът от пет лимона с пет чаши вода. На десетия – сокът от четири лимона с четири чаши вода, на единадесетия – сокът от три лимона с три чаши вода.

На дванадесетия ден смесвате две чаши вода със сока от два лимона, а тринадесетият ден изисква изпиването на една чаша вода със сока от един лимон.

На четиринадесетия ден се повтаря процедурата от седмия ден. Диетата се повтаря не повече от два пъти годишно и не се препоръчва на хора с повишена киселинност на стомаха.

Рейтинг

5 5
4 6
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати