gotvach.bg»Статии»Диети»Лунна диета - хранене според фазите на Луната

Лунна диета - хранене според фазите на Луната

AdminAdmin
Дарт Вейдър
9494149112k
Лунна диета
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Лунна диета е хранителен режим, съответстващ с движението на Луната около Земята и фази на Луната.

Векове наред хората асоциират Луната с магията и цикличната закономерност, а нека не забравяме, че тя е планетата, олицетворяваща женското начало. Луната е майка и мащеха. Покровителка е на храненето и инстинктите.

Луната е причина за разстройствата на съня, а анорексия и затлъстяване са знак за неконтролирани Лунни енергии. Доказано е, че когато Луната навлезе в нова лунна фаза, настъпва промяна и в електромагнитното поле на Земята.

Диета при пълнолуние

Луната оказва влияние на приливите и отливите, развитието на растенията, размножаването на животните и има основополагащ ефект върху емоционалното и физическо състояние на човека. Влияе на растежа на косата и ноктите, както и на месечния цикъл при жените.

В този ред на мисли, не е никак странно, че при пълнолуние повечето от нас се чувстват по-различно. Някои проявяват прекомерна активност при пълнолуние, други изпадат в депресия или страдат от безсъние, а трети са препълнени с идеи и са с творчески нагласи.

Според последните проучвания лунната диета е изключително ефективна и най-лесно се поддържа и балансира теглото е като се спазва режим на хранене според фазите на Луната.

Режимите на хранене са строго индивидуални и са различни за всяка нова година - лунна диета при пълнолуние и новолуние, 24 часова лунна диета или тридневна лунна диета.

Отслабване

В дните при пълнолуние и новолуние се променя атмосферното налягане и движението на водата. Пълнолунието е периода на отлив, когато водата се сгъстява, докато при новолунието - точно обратното - водата се разширява и предизвиква прилив.

В резултат на тези външни процеси обмяната на веществата в телата ни също се променя. Предвид тези обстоятелства, може периодично да се спазва диета, която ще подобри движението на водата в организма, ще прочисти тялото и ще ускори отделянето на мазнините и токсините.

Диетата при пълнолуние се основава на употребата на повече течности.

Диетата при новолуние пречиства организма от токсини и стимулира процесите на разлагането на мазнини, складирани в клетките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати