Ползата от прочистващ ден с ябълки

Прочистващ ден с ябълки

Прочистващият ден с ябълки е лек и бърз начин за поддържане на органите и за изчистване на организма от шлаки и токсини. Прочистването с ябълки е много ефикасно и освен това е приятно и вкусно.

Методът има множество предимства. При консумацията на ябълки организмът си почива и се лекува чрез изхвърляне на токсините и останалите вредни вещества, които се натрупват в него.

С този метод ще загубите и няколкото излишни килограми, които напоследък все повече ви пречат. Този ефект е следствие от факта, че прочистването с ябълки се основава на принципа на монодиетите.

В идеалния случай прочистващите дни трябва да са два или три. Ако за пръв път ще се възползвате от този метод, се препоръчва да започнете с най-краткия период – един ден.

Ябълкова диета

Кратките прочистващи периоди са благоприятни за бавно прочистване и детоксикация на организма. Можете да ги повтаряте три или четири пъти в месеца.

Изяждайте по пет-шест ябълки дневно. Избирайте ги добре узрели, не се препоръчва консумацията на недоузрели ябълки.

Пийте много вода – минимум два литра дневно. Водата трябва да е със стайна температура. Можете да капнете малко лимонов сок във водата.

По време на прочистващия ден с ябълки се отпуснете и релаксирайте. Дремете, изпълнявайте леки физически упражнения, медитирайте или се разхождайте на свеж въздух.

Диета с ябълки

Ябълките нормализират работата на стомаха, черния дроб и пикочните пътища. Те също така понижават нивото на лошия холестерол, затова е много полезно да си направите поне веднъж в месеца прочистващ ден с ябълки.

В една ябълка се съдържат десет процента от дневната норма хранителни влакнини. Именно те помагат да се отървем от вредния холестерол и извеждат тежките метали от организма.

Ябълките се препоръчват при авитаминоза, намалено ниво на витамин С, анемия. Ябълките предотвратяват образуването на пикочна киселина и се препоръчват при подагра и хроничен ревматизъм.

Най-добре е ябълките да се изяждат необелени, тъй като така организмът ще получи повече полезни вещества. Вода трябва да се пие половин час след ядене, в противен случай се образуват газове.

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Диана Минчева
Диана Минчева
04.03.2013 22:43
Пробвала съм, деѝства много добре.Даже се старая всеки понеделник да ми е разтоварващ ден, с ябълки или други плодове. Но специално за ревматоиден артрит , особено при възпаление, деѝства перфектно.
1
0
Todor
Todor
03.03.2013 14:32
Супер сте!
0
0