Диета Чисти 30 или как въздържанието за месец ще ви излекува

Чисти 30

Ако имате здравословен проблем с възпалени стави, ето няколко съвета как да облекчите състоянието си. Режимът за хранене е на Мелиса Хартунг и се каза Чисти 30. Подробности за този режим може да намерите в Гугъл, но най-общо казано - това е диета без план.

Хранителният режим се състой в това, че един месец на трябва да се яде нищо тестено, нищо млечно, никакъв алкохол, без бяла и всяка друга захар, без изкуствени сладости, боб, соя и преработени храни.

Разрешава се през този месец да се хапват плодове, зеленчуци, месо и риба. Може да се ползва пречистено масло и растителни мазнини като зехтин и ленено семе. От бобовите се разрешава само зелен фасул.

Вместо сандвичи яжте бистри супи - може да е зеленчукова или комбинирана от крехко телешко месо или пилешко месо. Месото може да е сварено или да е задушено със зеленчуци. Това ще помогне да се справите с вълчия глад в началото на диетата.

В месото има триптофан, вещество което е пряко свързано с производство на серотоноиди. Колкото са по-големи нивата на това вещество, толкова по-добре за вас.

Болни стави

Заменете сутрин кафето с билков чай или зелен чай. Излишният кофеин кара тялото да съхранява мазнини и не се изкушавайте да пиете горещ шоколад, защото това е напитка с 448 калории само в една чаша.

Не забравяйте водата! В студено време трябва да се пие не по малко вода от лятото. Това е необходимо, за да се поддържа нормалната обмяна на веществата. Топлата вода с лимон е отличен избор за напитка. С тези съвети ще подобрите здравето на ставните заболявания и ще чувствате чудесно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#187163
Как се пише: състои се или състой се?

Правилно е да се пише състои се – форма за 3 л. ед.ч. сег. време, също и ще се състои – форма за 3 л. ед.ч. бъд. време.

Управителният съвет се състои от трима членове, включително изпълнителния директор.
Молекулата на въглеродния диоксид се състои от един атом въглерод и два атома кислород.
На 22 септември в Стара Загора ще се състои общоградско честване на Деня на независимостта.

Теоретично съществува и граматична форма състой се – за 2 л. ед.ч. повелително наклонение (заповедна форма), но тя няма реална употреба.

Източник
Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 607.
9
0