Лека диета за бавно, но сигурно отслабване

Лека диета за бавно, но сигурно отслабване

Диета Саут Бийч

Всички сме се опитвали да влезем във форма за много кратко време. Не ядем, консумираме само течности и за няколко дена сваляме ненужните килограми. След време обаче те пак се връщат при нас като бумеранг. Това е така, защото краткотрайните диети наистина са краткотрайни.

Представяме Ви един режим, с който не се налага да гладувате или да си връщате излишните килограми след време - Диетата Саут Бийч.

Целите на диетата са да се отслабва равномерно и здравословно и най-важното – дълготрайно, без така познатия ни йо-йо ефект. Основател на диетата е американският кардиолог д-р Артър Агатстън, който дълги години се борел да докаже, че разделението на храните на протеини и въглехидрати далеч не е най-добрият начин да влезете във форма.

Диетата се състои от 3 етапа:

Етап 1

Първият е най-строг и продължава 14 дена или иначе казано – 2 седмици. Етапът включва 3 основни хранения на ден, както и 2 междинни. През тези две седмици режимът е базиран на консумирането на чисти протеини, основно риба, пилешко, пуешко, соя. Това, което е абсолютно забранено през етап 1, са нишестето и скорбялата, т.е. хлебните и тестени продукти, както и захари, включително и плодове. Основната цел на този етап е да стабилизира кръвната захар. Също така през този етап най-интензивно се свалят килограми. Следващите две стъпки от диетата показват как да регулирате вече свалените килограми и как да се научите да превърнете полезното хранене в начин на живот.

Етап 2

Черен хляб

Директно от етап 2 могат да започнат хора, които не са с прекалено наднормено тегло, а тяхната цел са да смъкнат около 5 кг. За тези обаче, които са доста пухкави, е наложително да следват диетата от самото ѝ начало. През етап 2 в менюто се завръщат продукти като пълнозърнест хляб и плодове – т.е. добрите въглехидрати.

Етап 3

Диета

Етап 3 започва, когато се достигне оптималното здравословно тегло. Този етап е опознавателен, защото основната му цел е да постигне у човека знанието за това кои храни са полезни и кои не за неговия организъм. Защо да избира едни продукти пред други. Всеки човек е различен, затова и този етап е уникален.

Към диетата могат да бъдат изготвени специални упражнения, които се основават на редуването на интензивни движения и упражнения с по-бавни такива. Според д-р. Агатстън това кара метаболизма да работи много по-добре и организмът да изгаря повече мазнини, дори в определен период след като тренировката приключи.

Диетата Саут Бийч набира все по-голяма популярност най-вече сред американците, но с времето се разпространява и към нашите ширини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати