Сладкарски яйчен кремПравете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н....
Сладкарски тайниДа, в кухнята има някои трикове, които ви улесняват живота, съкращават времето за готвене и правят печивата и сладкишите по-вкусни и пухкави. Започваме директно - ето сладкарските тайни, които трябва да знаете....
Сладък ванилов сос за десертиЖълтъците се разбиват със захарта, след което се прибавя брашното.
Сместа се разрежда с топло мляко и се разбърква.
Съдът се слага на котлона и сместа се вари, докато кипне, разбърквайки я непрекъснато.
Когато сосът...
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Лесен чийзкрем за торти и десертиЧийзкремът може да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти.
Вижте също как да си направите класическия чийзкейк с боровинки или любимия тирамису крем....
Бадемов крокан за сладкиши и десертиВ сух тиган с незалепващо покритие сложете бадемите и захарта и сложете на умерен котлон, като разбърквате със силиконова шпатула.
След няколко минути захарта ще започне да се карамелизира....
Малинов топинг за сладкиши и десертиДобавя се съвсем малко вода, за да се смелят по-лесно.
Когато се блендират, се слагат в тиган.
Оставят се малко, за да се изпари сложената вода, като се разбърква.
Добавя се захарта....
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.
Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши....
Сладкарски крем с бял шоколадНай-лесно ще се получи, като предварително го начупете на малки парченца. Щом стане на крем, добавете маслото и 50 мл прясно мляко. Покрийте съда с домакинско фолио (за да не образува коричка) и оставете на страни....
Сладки като РозичкиТестото може леко да се рони, не е проблем.
Но не трябва да лепне или да е много меко, ако е така, се добавя още брашно.
След като е готово, с подходяща форма правите желаните сладки....
Баница като ПицаВ кръгла тава започваме да редим корите и да ги мажем с първата смес. На всеки 5 кори поръсваме и с киселите краставички и пушеното месо.
Останалата течност изсипваме най-отгоре....
Мекици като бухтиКогато решим да правим бухтите, изваждаме директно тестото и в загрята мазнина пържим оформените бухти.
Стават много бързо и се издуват доста. Тестото може без проблем да се съхранява 2 дена в хладилник....
Сандвичи като пицаСлед като се изпекат, режем леко още веднъж.
Вече готови сандвичите тип пица хапваме с айран....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Топинг от вишни за сладкиши и десертиОставяме да ври на силен огън около десет минути при непрекъснато разбъркване.
Премахваме от котлона и пасираме.
Вземаме си цедка и прекарваме топинга, като си помагаме с лъжица....
Сладкарски бои и оцветителиСива сладкарска боя лесно може да се постигне, като се използват семена от мак. Така се получава сив цвят с черни петънца, които са навсякъде....